עסק חדש? ברכותינו! דגשים חשובים להתחלה
החלטת לפתוח עסק?? ברכותינו!!! שאלה ששואלים אותנו הרבה עסקים בתחילת דרכם: איך אני מחליט/ה אם אני חברה בע"מ, עוסק מורשה או עוסק פטור? שאלה שאלתית מה שנקרא. אנו תמיד אומרים, ולא כקלישאה, שכל אדם הוא מקרה חדש, שונה, מיוחד, עולם ומלואו – לכן, כל מקרה לגופו. השאלה הראשונה שצריך לשאול: מה הרווחיות הצפויה? חשוב לדייק, לא מדובר במחזור הכנסות אלא רווח לאחר הוצאות.
לדוגמא:
בעל עסק שנכנס למשרד, ומעריך כי היקף מחזור ההכנסות הינו 2,000,000 ש"ח בשנה: במבט ראשוני אנו נייעץ לפתוח חברה, אך יש לבחון לעומק מאחר ויכול להיות מחזור גבוה ורווחיות נמוכה. לכן, תמיד, נלך על מדד הרווחיות הצפויה: ככל שהיא תהיה גבוהה יותר, כך הנטייה תהיה לכיוון חברה והפוך כמובן, ככל שהיקף הרווחיות נמוך יותר, כך נמליץ על עוסק מורשה או פטור, לפי היקף המחזורים.
ומה אם בעל החברה הוא גם שכיר? או בעל העסק הטרי פותח שותפות- עדיף להגדיר חברה או שותפות רשומה במע"מ?
היקף המקרים הוא רחב ביותר, לכן אנו בונים כל מקרה לגופו ומקבלים החלטה מושכלת.
***חשוב לציין, להכניס את המילה עוסק פטור במקביל לחברה, זה לא אותה קטגוריה. עוסק פטור מוגדר תחת היקף מחזור נמוך, עם הגדרות מובנות בעניין אופן ההתנהלות מול מע"מ, ואילו חברה זה עולם אחר לגמרי, לכן אין לדון בהשוואה שלהם, ככלל.
ההשוואה הנכונה הינה, עוסק מורשה או חברה, וכאן אנו חוזרים לדיון הרווחיות הצפוי בתחילת הפוסט.
חשוב לציין, לעיתים, גם כאשר מדובר ברווחיות נמוכה תהיה עדיפות לחברה, לדוגמא: חברות כח אדם, נדל"ן, מנופאי – מדובר בענפים תחת סיכון מתמיד לחשיפת תביעות משפטיות.
דוגמא נוספת – הגדרה כחברה מסיבות שיווקיות- בידול, מיתוג וכיו"ב.
לא תמיד השיקולים מתבטאים ברווחים, אלא במכלול של קבלת החלטות.
מתקשה להחליט?
אנו פה בשבילכם בצעדים הראשונים בעולם העסקים.
שלכם,
האחים ביטן